[Епизода 3] 45 Мин. Маркетинг за патот: Од “Dreamer” до “Doer”

Јоцо Тодоровски
Неделеа, 11:оо h
Близу до прозорецот на дневната соба

Како што веќе гледаш од насловот во новата, епизода 3 одиме на од сонување до правење http://youtu.be/LjZzS20QLrE

Еве за што зборувавме:

– Кој ни пишал и што ни кажал?;
– Откриваме која е Темата и лични искуства околу неа – лични приказни;
– Нед открива ДВЕ маркетинг новини;
– Нед открива ДВЕ ИДЕИ за микро бизнис кои што можеш да ги почнеш уште ДЕНЕС!
– Јас се осврнувам на психолошкиот момент зошто ние младите НЕ преземаме акција и како да го решиме тој ребус;
– Откривам ФОРМУЛА од 4 чекори за започнување на микро бизнис УШТЕ ДЕНЕС, без трошоци, без отварање на компанија и без лигавење колку е тешко;
– Нед дава insight од книга, каде што зборува за како да станеш ПРОФИ во некоја област т.е. што треба да поминеш за до таму.
– На крај повикуваме на АКЦИЈА, затвори го компјутерот и оди работи на твојата идеја ДЕНЕС, макар 5 минути.

Како што гледаш, долу има like мајк копчиња кои што треба да ги искористиш за да го споделиш видеото погоре, макар со еден пријател или пријателка. Фала ти!

Јоцо Тодоровски
45 минутер 🙂