Steve Jobs на темата: Како се прави Маркетинг?

Apple.

Или уште подобро кажано, маркетингот на Apple под диригентската палка на Steve Jobs… пример којшто ретко кој може да му го фати теркот.

Како о, како ли го направија тоа?

Видеото кое што го има погоре содржи говор на Jobs пред неговите вработени во кој што го споделува неговото гледиште за што е тоа Маркетинг.

Главните атрибути на Apple како “јасност“ и “едноставност“ биле донесени назад во 1997 година кога Steve се враќа на чело на Apple.

Овие атрибути денес можеме да ги видиме пренесени низ се што прави оваа компанија. Од продуктите и продажните салони до нивната веб страна.

Еве го “сочниот“ дел:

– Маркетингот не е покажувањето на карактеристиките на продуктот

– Ние не правиме кутии за луѓето да си ја вршат работата.

Како што вели Jobs, маркетингот is all about пронаоѓање на тоа кои сме ние, која е нашата порака и што застапуваме …и потоа наоѓање на сите можни начини за да го искомуницираме тоа.

Луѓето сакаат да знаат кој си ти и кои се твоите вредности, на чија страна од приказната си.

На крајот ја споделува рекламата Think Different која што всушност ја пренесува основата на брендот Apple:

“Ние веруваме дека луѓето кои имаат страст/пасија можат да го променат светот на подобро…Можеби ќе треба да ја посетите некои од најдобрите casino in usa, само кликнете на линкот подолу. и тие луѓе кои што се доволно луди да мислат дека можат да го променат светот, се всушност и оние кои во тоа успеваат.“

Многу добрa основа на нивната Маркетинг Формула.

Како клиентите да го ОБОЖАВААТ твојот бизнис! [VIDEO]

(Ова беше од мене оригинално објавено на ibrand.mk во Јули мината година ама сеуште си важи како добар пример 🙂 така што read on )

Пред 4 минути видов пост кој зборува за следново (ќе бидам енормно краток) :

Сопругата на господинот кој подолу ќе ја раскаже приказната преку видео оди на одмор со своите деца во Ritz-Carlton хотел.

Едно од децата си ја заборава жирафата.

Татково, за да го смири и приспие му вели дека неговото крзнено пријателче само сакало неколку дена одмор плус и дека ќе се врати.

Контактираат со хотелот каде што им кажале дека го нашле жирафчето, а татково споделува со нив која приказна му ја продал на синчето и бара од нив да направат нешто за да ја докажат приказната.

Луѓето од таму се согласуваат и по неколку дена му праќаат пакет во којшто има неколку бонуси, документација за одморот на жирафчето и плус жирафчето.

Или поточно:

Жирафчето се релаксира покрај базенот:

Жирафчето на масажа:

Жирафчето како шофер:

Жирафчето назначено како одговорен преставник за превенција на изгубени работи:

Жирафчето во лоби со пријатели:

Еве го видеото:

Единственото прашање што потекнува е каков план имаме ние за да дадеме третман за да ги ФАСЦИНИРАМЕ клиентите, да не препорачуваат на илјадници (како примерот погоре веќе видеото е видено над 15.000 пати) и со тоа да ПРИВЛЕЧЕМЕ нови?

Еве го оригиналниот пост, којшто ќе го видат илјадници луѓе деновиве. Ritz-Carlton трие раце сега, а и треба 🙂

Кликни тука за да го “твитнеш”овоj пост сега.