Како да и ја “извадиме маста” на 2014та?

Овој пост беше напишан и испратен неодамна, до луѓето кои што се во мојата инсајдерска група на 45MinutesMarketing.com и на jocotodorovski.com. Доколку сакаш да ги добиваш моите пробани тактики и рецепти за маркетинг, лансирање на продукт и “како да ги направиш првите 500 евра” кликни
тука и сподели ja твојata најдобарa емаил aдреса

Здраво!

Како си денес?

Пред некој ден го напишав ова подолу со цел да те прашам:

Што ќе направиш годинава подобро/поразлично, за да добиеш повеќе?

Искрено, неодамна пишав кај мене на facebook дека луѓето повеќе време трошат да испланираат летен одмор, отколку да си го испланираат животот.

Таткоми е стечаец и работи како амал секој ден, мајками е медицинска сестра со 300 евра плата. Од наследство имаме семејна куќа на која што и треба ремонт, и една викендица пред распаѓање од пра-дедоми на едно брдо во село под солунска глава.

Како што можеш да видиш, треба да направам нешто поразлично за да заработам повеќе во животов. 🙂

Ок, во 2013 се случија многу работи кај мене на приватен и професионален план.

После долг и прилично турбулентен период кој се провлекуваше низ 2012 и првите 3 четвртини од 2013, кај мене почна да изгрева сонце.

Решив да ја посветам 2014 на 3 работи: Domination, Mastery и Legacy.

Наместо поставување на (само) цели, сакав да направам нешто што ќе биде катализатор на успехот т.е. достигнување на овие цели. (Затоа што не знам дали имаш забележано, но времето лета како лудо и се осеќам дека утре ќе се разбудиме и веќе ќе бидеме стари и во последниот пубертет)

За Целите…

Да си бидеме реални, поставувањето на цели… не секогаш води до нивно достигнување.

Погледнувајќи кон 2013 видов многу работи кои што не ги остварив.

Затоа решив да го најдам катализаторот….и го најдов.

Од пред неколку години научив дека животот се заснова на 3 големи дела:

Љубов/Емоции + Богатство + Здравје

Првото нешто што го направив додека летав накај Белгија за дочек на Нова Година е да видам што убаво ми се случило во овие полиња во 2013, што не ми се случило и што ново сакам да ми се случи во 2014.

Ова го направив со цел да знам што да подобрам, што да исфрлам и што да вклучам во 2014.

Но, сеуште ми фалеше нештото, т.е. катализаторот.

За Катализаторот…

Се вративме назад од Белгија и решив малку да се навратам на сите работи што ги проучував порано за психологија, социјано однесување кон успехот, страст, пасија…

И ми текна.

Реално мене повеќе ме возбудува ПРОЦЕСОТ т.е. патешествието до достигнувањето на ЦЕЛТА, отколку самата цел.

Ок, целта исто така ме возбудува но, моментите на: кој ќе сретнам, запознаам, усреќам, што се ќе загубам/добијам/научам, со кого ќе соработувам… за мене реално се повредни и по предизвикувачки за да бидам дисциплиниран.

Затоа, овојпат на целите кои што ги имам за 2014 ставив и по неколку пропратни “станици”, кои што ќе бидат исто така важен дел од достигнувањето на целта – што сами по себе ќе ме тераат секојдневно да правам по еден мал чекор кон достигнувањето на целта.

Доказ дека овој “катализатор” носи резултати…

Еве реален случај, во 2014 ставив дека она што го правев како хоби во 2013 та, ќе го официјализирам како пракса и дополнителен микро бизнис во 2014 – поради тоа што се повеќе и повеќе луѓе ме консултираат за совет и сакаат да ги обучам за некоја област.

Во 2013та, ДИРЕКТНО менторирав и обучував (настрана од клиентите/компаниите што ги имам редовно) 2ца млади луѓе како да започнат бизнис/да заработуваат повеќе [И двајцата се со незавршен факултет, 23 години ] и 10 души како да продаваат подобро – користејќи ја мојата формула/рецепта за продажба.

Исто така во 2013та, ИНДИРЕКТНО подучував близу 400 луѓе месечно за Маркетинг, Продажба и “Како да ги напрaвам првите пари” т.е. да започнам бизнис.

Затоа во 2014та сакав да работам на оваа моја пасија поради Domination, Mastery и Legacy – како што кажав горе.

Откако одредив колку луѓе сакам да обучам (оnline и offline) во трите програми за:

– Систем за Магнетна Продажба

– Ultimate Маркетинг Формули

– “Како да ги направам првите 500 евра” т.е. Системски План за Правење Бизнис

Одредив и што треба да се случува:

– Секој месец

– Секоја седмица

– Секој ден

За да бидам:

– Се подобар и подобар во она што го споделувам преку програмите

– Да имам се позадоволни “студенти”

– Да имам се поголем и поголем извор на профит

Овој процес за програмата Ultimate Marketing Formulas, го направив некаде на 10ти Јануари.

Сега кога го пишувам ова е 30 Јануари и неодамна направив нешто кое што беше зацртано со процесот: Да оспособам дел од домот за изведување на приватни сесии со студентите.

И еве во што инвестирав:

Online Marketing

Профи а? 🙂

Уште една убава новост е дека првите студенти (offline, но и online), доаѓаат викендов и во среда, следната седмица 🙂

За тебе…

Сево ова погоре е доказ дека се зависи од тоа како гледаме и мислиме за работите што води до резултати…, а се работи за мала промена во начинот на којшто мислиш и работиш.

Значи, на почеток за да тестираш води, само започнување во “Гето Стил”, без “фенсирање”, без глумење лудило…”му е мајката” 🙂

Think Big, Start Small.

Ама навистина START! 🙂 (btw, можам да изнајмам просторија веднаш и да се правам голем експерт, но не ми е тоа целта, ниту имам многу време. Целта е само да создадам дополнителен начин за Domination, Mastery и Legacy + извор на пари)

Те поттикнувам и ТИ да го направиш ова.

Види, не знам во која ситуација си во моментов, но сигурен сум дека можеш да го направиш истото и за тебе.

Ова се’ погоре што го споделив за мене и она што го правам…не е поради тоа што сакам да се чаламам, туку само се користам како “лабараториски” пример со цел да ти покажам дека кога дете од факинг камено брдо (така се вика областа каде што сум роден во Велес) може да заработува достојно, можеш и ТИ.

ПЛУС, целото ова погоре го напишав за да има каде да ги насочам сите оние што сакаат да направат бизнис кој ќе им носи 100.000 евра, а уште немаат заработено ни 1 евро од продуктот или услугата на кој ќе се темели нивниот бизнис.

Не барај поддршка, не барај да те разберат, туку само оди и ПРАВИ!

А сега од почеток: Што ќе направиш поразлично во остатокот од оваа 2014та година?

Не мисли за другите што ќе речат, чунки:

Makers gonna Make, Haters gonna Hate! 🙂

Јоцo

п.с. Доколку ти треба дополнителна “шема” т.е. патоказ како да го изработиш ова, пиши ми на joco@marketingdominacija.com за да ти пратам едно документче врз кое што ќе можеш да работиш на остатокот од твојата 2014та година. 🙂

п.п.с Кликни ТУКА, за да видиш што велат дел од дечките кои што употребиле дел од моите “рецепти”.

п.п.п.с Да….. правам натпревар во оставање на “п.с.”пораки :)))))

п.п.п.п.с Победив :)))

Кое е твоето мислење?