[Епизода 2] 45 Мин. Маркетинг за Наоѓање Работа со Маркетинг Техники

Ете бидна и втората средба со мене и Нед.

Еве за што зборувавме:

– Во почетокот ги споменавме оние кои ни дадоа фидбек за она што го виделе во Епизода 1 ;

– Нед веднаш сподели друг пристап за наоѓање работа наместо стандардното CV и Мотивационо писмо;

– Го прашав потоа каква е неговата приказна околу наоѓањето работа каде што откри прилично интересни моменти како размислувал и како постапил кога сакал да направи повеќе пари;

– Потоа јас ја споделувам мојата приказна;

– На крај споделувам 2 многу делотворни маркетинг пристапи/тактики за наоѓање работа:

А. Тактика “FedEx“

Б. Тактика “10ка“

Зборувавме малку и за на Нед ламбата во позадина и значењето на сценографијата за нашите епизоди :)))

Погледни ја и би ни било многу драго ако ја споделиш со ЕДЕН твој пријател или пријателка.

Само напред,

Јоцо

Кое е твоето мислење?